Első lépések

Bizonyára Te is jártál már úgy, hogy elfelejtettél egy időpontot, egy feladatot, és próbáltál visszaemlékezni, vajon mikor beszéltétek meg a találkozót, hova írtad fel, mit kell majd megcsinálnod. Ezzel én is így voltam. Aztán sok változás történt az életemben. Köztük azzal, hogy új munkám lett.

Sok volt a teendő, az újdonság, amiket már nem tudtam fejben tartani. A sok cetli és kipróbált online to do list és naptár app után visszatértem a kezdetekhez, a papír alapú naptárhoz. Félreértés ne essék, semmi bajom a netes tervezőkkel, de nekem nem vált be. Könyvet is szívesebben olvasok papíralapon, mint e-book formában. Pont.

Ekkoriban találtam rá Via oldalára, és az ott rejtőző rengeteg érdekes cikkre a naptárazással és rendszerezéssel kapcsolatban. Nem kellett ennél több, beszippantott. Megtetszett a gyűrűs kalendárium (filofax) által adott szabadság a cserélhető lapok miatt. Be is szereztem egy M-es (más néven Personal méret. Eggyel kisebb, mint az A5) Saturnus márkájút, és jelentkeztem Via Kreatív Kalendárium tanfolyamára. Ez megadta az i-re a pontot, és elkezdtem a saját igényeim szerint használni a naptárat.

Azóta eltelt pár év, és változtak az igények. Kicsinek bizonyult az M-es méret, unalmassá vált a naptár formátuma, és a váltáson gondolkodtam. A Pinteresten jött velem szembe először a bullet journal fogalma. Az sejthető volt a képek alapján, hogy ez is valamilyen naptározós, leírom a gondolataimat notesz, de ismeretlen volt a terep. Kicsit elmélyedtem a témában, és én is ki akartam próbálni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s