Környezetváltozás

Mindenki számára felüdülést jelent, ha el tud menni nyaralni 1 hétre, egy 3 napos wellness hétvégére vagy csak szimplán beiktat időnként 1 olyan napot, amikor a környezetváltozástól feltöltődve, pozitívan térhet vissza a szürke hétköznapokba. Az elmúlt hetek rendkívül stresszesek voltak számomra, mind a munka, mind az azutáni teendőim miatt. Készültem az érettségikre, amiknek az írásbeli része múlt héten volt. Ezek után főleg vágytam egy kis kikapcsolódásra.

Nagyon szeretem szezonon kívül a Balatont. A szokásos nyári nyüzsgést felváltja a csönd, a strandolók nélküli üres vízpart, és alig lehet találkozni valakivel egy-egy séta során. Egészen nyugodt, és ez az, amire vágytam. Egyedül lehettem a gondolataimmal, és a természet közelsége segített kikapcsolni, kikapcsolódni, és megélni ezt a számomra ritka pillanatot.

Beterveztem egy futást is a hétvégére, és az idő kegyes volt hozzám. Nem volt szél a parton, (ember sem), így az elképzeléseimnek megfelelően zajlott az edzés. Közben pedig azt az elképesztő nyugodtságot éreztem, ami után mondhatni már sóvárogtam.

A futásaim első heteiben nem értettem, mikor azt írták, mennyivel energikusabb lesz az ember sportolás után. Kb. 3,5 hónapja futok rendszeresen heti 1, 2, 3 alkalommal, és sikerült nekem is eljutni arra a pontra, hogy remekül érzem magam a futások után.

Ezt először akkor éreztem igazán, amikor néhány rosszabb edzés után, motiválatlanul indultam el a következő alkalommal, és aztán megtört a jég. Teljesítettem a kitűzött távot, és az időmmel is meg voltam elégedve. Hiszen nem eshet mindig, előbb utóbb ki fog sütni a Nap. És ez új erőt ad minden egyes alkalommal. Aztán amikor pár hete indultam a Spar Maratonon 5 km-en, nagyon büszke voltam magamra. Elértem a kitűzött célt. A felkészülés meghozta az eredményét. Több, mint 15 év után újra rajthoz álltam. Hihetetlen érzés volt. Mindig imádtam a futó-, duatlon-, triatlonversenyeket. A hangulatot, az adrenalint, a helyszíneket. A mostani versenyen készült fotók mindegyikén vigyorgok. Le se lehetett törölni a mosolyt az arcomról. És ott, a célban elfogott a belső béke, a teljes nyugalom. Jó úton vagyok, jó dolgokat csinálok, elérem a céljaimat, és sosem adom fel.

Fontos megtalálni, milyen tevékenység hozza ki belőlünk azt az érzést, ami elég erőt ad nekünk a folytatáshoz, és feltölt minket. Ha van lehetőségünk, szakadjunk ki a megszokott környezetünkből egy kis időre, és tisztábban fogjuk látni a dolgokat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s